Verhuizen of blijven?

 

Woon je al behoorlijk wat jaartjes in een fijne woning? Dan wil je hier waarschijnlijk niet weg. Toch is het soms wel makkelijk om op zoek te gaan naar een ander huis. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de huidige woning toch wat klein begint te worden. Vaak gebeurt dit wanneer er sprake is van gezinsuitbreiding. De meeste huizen in ons land zijn prima om met twee a drie personen in te leven. Komt er een vierde persoon bij? Dan wordt het mogelijk toch wat krap. In dat geval is verhuizen de meest logische stap. Toch zit niet iedereen hierop te wachten. Gelukkig hoeft dit ook niet altijd. Je kun namelijk ook aanpassingen doen aan jouw huidige woning. Maar wat is eigenlijk beter, verhuizen of blijven?

 

  Kijk wat er mogelijk is bij jouw huidige woning

 

Verhuizen is geen pretje. Je moet in dat geval namelijk al jouw spullen verplaatsen naar een nieuw onderkomen. Zit je hier niet op te wachten? Of wil je jouw huidige woning gewoon niet verlaten? Bekijk dan eerst wat er mogelijk is in jouw huidige huis. Indien je een zolder hebt, kun je hier mogelijk een extra (slaap)kamer realiseren. Hierdoor ontstaat er meer ruimte, waardoor je mogelijk niet hoeft te verhuizen. Is dit niet mogelijk? Kijk dan naar uitbreidingsmogelijkheden. Mogelijk kun je een dakkapel plaatsen om meer ruimte te krijgen op de verdieping onder een hellend dak. Je kunt ook kijken of er een uitbouw te realiseren is. Op deze manier ontstaat er namelijk ook extra ruimte, waardoor je niet hoeft te verhuizen

.

Orienteer je op de huizenmarkt

 

Voor het realiseren van een uitbouw moet je een vergunning aanvragen. Dit is soms ook nodig voor een dakkapel. Krijg je deze vergunning niet? Dan zit ter waarschijnlijk toch niets anders op dan verhuizen. Of je moet het tekort aan ruimte voor lief nemen. Natuurlijk neem je zo'n beslissing niet van de ene op de andere dag. Nee, je moet jezelf namelijk altijd eerst goed orienteren op de huizenmarkt. Zodoende weet je wat er aangeboden wordt en hoeveel geld je mee moet brengen. Begin altijd tijdig met een orientatie, zodat je straks niet binnen een paar weken alles moet regelen. Bovendien voorkom je zo dat je tussentijds nog op een andere locatie moet verblijven. In dat geval moet je dus meerdere keren al jouw spullen verslepen.

 

Een gespecialiseerd bedrijf inschakelen

 

Heb je een nieuwe woning gevonden? Dan wordt het tijd om alvast vooruit te denken. Het is namelijk handig om een plan te maken voordat je begint met verhuizen. Begin bijvoorbeeld al tijdig met het inpakken van spullen. Zo kun je de kleine spullen die je niet veel gebruikt alvast in verhuisdozen pakken. Dit scheelt je straks veel tijd. Heb je sowieso weinig tijd om te verhuizen? Dan kun je vast en zeker wel wat hulp gebruiken. De kans is groot dat je je eerst richt tot vrienden en familie. Kunnen zij je niet helpen? Of wil je het liever aan professionals overlaten? Schakel dan een verhuisbedrijf in om jouw spullen te verhuizen. Dankzij een verhuisbedrijf is een verhuizing binnen de kortste keren achter de rug. Bovendien weet je zeker dat jouw spullen heel overkomen. De verhuizers gaan namelijk uiterst zorgvuldig te werk. Schakel je vrienden en/of familie in? Dan moet je altijd nog maar afwachten hoe een verhuizing verloopt.